Jizerská nota 2002 27.9. - 29.9.2002

Sepsal: Jóžin

Zde najdete příslušné zvadlo.

Pátek 27.9.2002

Navzdory příšerné dopravní situaci v Praze se na Vltavské scházím s Klokanem, abychom i s Aleškem odjeli z Černého Mostu autobusem do Liberce. Tam se k nám přidává Jitka (velká). Odtud míříme vlakem společně do Hejnic, ač Jitka byla zvána na nějaký "potlach" do hospody v Oldřichovském sedle a původně tam zamýšlela s Aleškem jet.

V Hejnicích u kina zjišťujeme, že country bál je zase "U Cimpla". Důchodci jsou však příliš líní tancovat a chtějí jít jen na pivo. Následkem zavřené hospody u mostu a kompletně rezervované "Lesní restaurace" nakonec končíme "U Cimpla" všichni, ač tu mají mizerné krušovické. Chvíli posedíme (ke konci si k nám přisedne dokonce Lístek - což ovšem tehdy ještě netušíme) - a pak já s Klokanem platíme nechutných 170 Kč za permanentku a jdeme tancovat, zatímco Důchodci jdou spát do kempu.

Kapela hraje celkem dobře a parket je poměrně dost zaplněn... Country bál opouštíme až někdy po 1:00 a míříme taky do kempu, kde stavíme stan a kolem druhé hodiny ranní se ukládáme.


Sobota 28.9.2002

Ráno vstáváme ještě před desátou. Důchodci si už vaří grog. Já vyrážím do večerky pro chleba a po mém návratu snídáme vločky. Pak vyrážíme do kina. V kině je jeden člověk z CMA, který promítá diapozitivy z lomů Ameriky (a nejen odtud) a celkem hezky k tomu vypráví - do toho občas něco zahraje Lístek a čtou se pověsti (pro změnu z Ameriky).

Po skončení programu v kině se vracíme do kempu, kde obsadíme jednu lavičku, na které pak obědváme, cpeme se ořechy, popíjíme jedenáctku Svijany (pocházející z pojízdné hospody v autobuse) a čekáme až nastoupí první kapela a začne se hrát. Účast je letos opravdu mizerná - Lístek, Tempo di vlak, Sekvoj, Přístav a jako bonus Žalman s příslušenstvím.

Jelikož je zima a pódium bylo umístěno tak, abychom mrzli ve stínu, přinášíme si vařič a opakovaně vaříme čaj s rumem. Klokan mezitím navazuje družbu s Žalmanem. V soutěži nakonec vítězí zaslouženě Lístek, následován Sekvojí (která hrála opravdu špatně) a Přístavem ... na posledním místě je tedy Tempo di vlak. Zmoženi množstvím čaje s rumem nakonec všichni, s vyjímkou Klokana, odpadáme a jdeme spát. Jediný Klokan se tedy účastní večerního ohně, kde se až do rána tulí k členům skupiny Lístek :-)


Neděle 29.9.2002

K snídani si vaříme na zbytcích večerního ohně "gulášovou polévku s fazolemi" od Vitany - fazole jsou samozřejmě zcela neuvařitelné ... a polévka sama dost mizerná. Pak balíme, Důchodci si ještě stíhají dát jedno pivo, a vyrážíme.

Bereme to klasicky přes Ferdinandov a kolem Malého Štolpichu (kde se Jitka kousek nad vodopádem koupe, ač není zrovna nejtepleji) na Bílou kuchyni, kde obědváme. Sedí tam už jedna turistka, které se stáváme zábavnou atrakcí - obzvláště poté, co vytáhnu do koule slisovaný štrůdl, o kterém si Klokan myslel, že je to syrové vepřové... Turistka kupodivu ochutnat nechtěla...

Po jídle pokračujeme přes Olivetskou horu k přehradě, u pramene se Klokan (naštěstí jen z dálky) seznamuje se zmijí a pak po klasické lyžařské trase po kanále a přes sedlo Maliníku míříme na Českou chalupu. Zde nasedáme do předraženého autobusu, který nás doveze dolů do Liberce, kde nás opouští Jitka. My zbylí pak pokračujeme přecpaným autobusem do Prahy a domů. (Řidič nás vzal na stání, ale když uviděl, že důchodce Alešek si myslí, že vydrží celou cestu do Prahy stát, dost se podivoval. Což našeho důchodce dosti rozladilo:-) )



Zpět na hlavní stránku cancáku.
Vytvořeno 8.10.2002