Jizerská nota 26.9. - 28.9.2003

Sepsal: Jóžin

Zde najdete příslušné zvadlo.

Pátek 26.9.2003

S Klokanem jsem se sešel krátce po 17-té hodině na Černém Mostě. Všichni ostatní jedinci (s vyjímkou Důchodců) účast postupně odřekli ... ostatně, jako obvykle. Z Důchodců měla přijet určitě Jitka - a možná i Alešek - ale každopádně až v sobotu.

Do Liberce nás autobus dovezl dokonce v mírném předstihu před jízdním řádem. Cestou k vlakovému nádraží jsme zjistili, že bar pro šneky (tedy snack bar) přiléhající k nádražnímu bufetu začal nabízet kromě splašků z Pražských pivovarů i pivo - Konrád 11°, Svijany 11°, 13°. Takže po zakoupení jízdenek na vlak v ochotném automatu - jsme vyrazili na jednoho Konráda "ke šnekům". Šneci tam ovšem žádní nebyli, byla to normální zakouřená hospoda. Nicméně pivo měli slušné.

Ve vlaku do Raspenavy jsme si dali večeři ... a z dalšího vlaku jsme vylezli již v Hejnicích - slabě před 20:00. Již ve vlaku jsme napsali SMSku (velké) Jitce, aby nám přivezla nějaké vitamíny z vlastní zahrady, kterými bychom mohli nadopovat našeho přichcíplého vačnatce.

Jako obvykle jsme nejdříve vyrazili ke kinu zjistit program Jizerské noty - ale vše jako minule: country bál od 20:00 u Cimpla, v sobotu od 11:00 pak program v kině a vlastní přehlídka v kempu od 15:00. Protože do hnusného podniku U Cimpla, kde se ani pivo píti nedá, se nám přímo na začátek country bálu nechtělo, šli jsme se raději občerstvit o kousek zpět směrem k nádraží do malé hospůdky honosící se znakem Konráda. V hospůdce bylo pěkně, obsluha byla příjemná a výtečný Konrád se podával ve světlém i tmavém provedení. Nicméně Klokan se vzhledem ke svému nachlazení raději proléval teplými alkoholickými nápoji. V průběhu pobytu v hospodě jsme od Jitky dostali zprávu, že na Notu nejede, neb simulant Martin se rozhodl simulovat nějakou chorobu...

Krátce po 21. hodině jsme vyrazili k Cimplovi, abychom zjistili, že permanentky letos podražily na 200 Kč. No což, olupte... Na country bále hrála skupina Hazard ... a hrála opravdu strašně - nedalo se to ani poslouchat, ani na to tancovat. Lidí jako obvykle fůra, místo žádné ... prostě jeden z nejhorších country bálů co jsem kdy zažil. Nedlouho po půlnoci jsme podnik zhnuseně opustili a vyrazili se ubytovat do autokempu.

Letos však nějakého inteligenta napadlo dovnitř na louku v autokempu pustit auta (a bylo jich tam snad stejně jako stanů), a tak jsme se raději otočili a vyrazili podle mapy kousek po červené směr Ořešník. V malém lesíku na kopečku nad Hejnicemi jsme pak rozbili ležení - protože bylo hezky tak bez tropika.


Sobota 27.9.2003

Ráno jsme vstali něco po desáté ... ač nás tam již dlouho před tím obtravoval nějaký šmírák. Po sbalení jsme vyrazili zase dolů do Hejnic ... do večerky pro snídani. Tu jsme sežrali na našem oblíbeném trávníčku na náměstí ... a pár minut po teoretickém začátku programu jsme vyrazili do kina. Cestou jsme ještě zvládli sehnat jeden pohled s hejnickým kostelem pro Jitku.

Program v kině nicméně začal až se solidním zpožděním, organizátoři to nějak nezvládli. Letos se v kině vykládalo o jindřichohradeckých úzkokolejkách ... respektive hlavně o té jižní. Hrál nám k tomu Lístek, občas se našla i nějaká povídka, ale hlavně: letos tu netrapasil Cimbura. Celkově to nebylo zlé, ale CMA loni byla lepší.

Po skončení programu v kině vyrážíme znovu do kempu. U vstupu zjišťujeme, že kdybychom nešli včera na country bál, ušetřili bychom celých 10 Kč (50 Kč kino + 140 Kč "hlavní program"). Oproti loňskému roku lotos zvládli postavit pódium rozumně, stánky přešly na vratislavického Konráda ... ale chybí tu onen příjemný autobus z loňska.

Začátek programu řada lidí nějak nestihla. Začínalo Hluboké nedorozumnění - dle mého názoru jedna z nejlepších kapel, pak frýdlantský Vltavín - se slušným fan klubem, ale nehrál nijak excelentně, následovalo liberecké Spolktrio - taky jedna z nejlepších, Lístek který se zmohl na jednu pěknou novou písničku (Vandrák, ten tvrdej chleba má) a jinak předváděl jen staré nebo mizerné věci, pak celkem slušné Ajeto a na závěr spirituálové Bezefšeho - něco měli hodně dobré ... a něco ne. Pak se posbíraly lístky a nastoupila již nesoutěžní Sekvoj. Jejich vystoupení alespoň dle mě za moc nestálo, jde to s nimi od desíti k pěti. V průběhu vystoupení Sekvoje jsme si uvařili na lihovém vařiči svařák, neboť se již dost ochladilo...

Poslední kapelou - samozřejmě rovněž nesoutěžní - byl Pacifik. Pacifik hrál staré i nové věci ... bylo to docela hezké. Po Pacifiku přišlo vyhlášení výsledků - pokud si to ještě pamatuju, vyhrál zcela nezaslouženě Lístek následovaný Bezefšeho a Vltavínem.

Tentokrát byl oheň zažehnut nedlouho po vyhlášení výsledků a odehrátí závěrečných písniček vítěznými kapelami. U ohně to táhl hlavně Lístek, který měl občas tendence upadat do folku ... a místy je zase nebylo slyšet, neb byli všichni na jedné straně ohně ... a ještě daleko od něj. Ale celkově to nebylo tak zlé, neboť od folku se je snažily odradit nedaleko stojící Ajeťačky (které na to ovšem nakonec rezignovaly a šly si hrát jinam) a hlavně naši spolustojící, kteří pocházeli snad ze skupiny Bezefšeho.

Zabalili jsme to něco po půlnoci a odešli jsme se uložit na stejné místo jako předchozí noc.


Neděle 28.9.2003

Vstali jsme něco po desáté, posnídali naložené vločky, sbalili se a vyrazili po červené na Ořešník - jsou tam pěkné skály a docela slušný výhled. Z Ořešníku jsme pokračovali dále po červené kolem vodopádů Velkého Štolpichu až k rozcestí u Tetřeví boudy. Odtud pak po žluté a zelené do sedla Holubníku a po červené a modré přes Kristiánov na Novou Louku. Občerstvení na Nové Louce bylo obloženo cyklisty, kteří tu popíjeli lahvové Svijany.

Z Nové Louky jsme bez problémů dorazili na Vládní - ale zde jsme nějak nezvládli orientaci ke kanálu, a tak jsme k Maliníku dorazili podle mapy horem po Vládní cestě. K zastávce autobusů u České chalupy jsme dorazili v 16:25 - tedy 15 minut po odjezdu autobusu dolů do Liberce a 45 minut před odjezdem dalšího. Klokanovi se ovšem odtud pěšky do Liberce nechtělo, a tak jsme se vrátili o pár kroků zpět k Jizerské chatě, která nás již cestou dolů lákala na Platana... V hospodě bylo docela příjemně, jen tam mohli mít kapku tepleji...

V 17:10 jsme pak nasedli do autobusu Městské Zlodějské Dopravy v Liberci, jehož řidič nás donutil zaplatit za cestu z České Chalupy dolů úděsných 40 Kč (pěšky to jsou 4 km). Z Liberce jsme pak bez problémů v 18:00 odjeli autobusem do Prahy ...



Zpět na hlavní stránku cancáku.
Vytvořeno 3.10.2003