Hloučela 17.9.2005

Sepsal: Jóžin

Zvadlo na tuto akci nikdy neexistovalo.


Tak se nám zase po dvou letech podařilo vyrazit na Hloučelu. V pátek večer se navíc ozvala Mariána, že teda proti všem předpokladům pojede, ač nesehnala háčka. Ale protože se ozvala pozdě, nakonec jsme dohodli sraz na sobotní ráno.


Sobota 17.9.2005

Nějak před osmou ranní doráží Mariána s Osmým divem světa a Cedníkem. Lodě překládáme na Mariáninovo auto, mou Škodovku zanecháváme u Rybníčku a jedeme do Mostkovic. Vodu potkáváme někde mezi druhým a třetím mostkovickým mostem - pustili později, než měli. Mariána si na Hloučelu s Osmým divem světa netroufá, takže ho odesíláme do hospody ... a Mariána singluje. Před tím ještě pozorujeme u jezu nějakého silně hrabavého psa.

Na vodu vyjíždíme něco po deváté. Druhý mostkovický most (ten zákeřný) zvládáme v pohodě, ale protože se bojíme, abychom nepředjeli vodu, zastavujeme na konci Mostkovic a jdeme se mrknout do občerstvení na hřišti. Ač mají otevírat v 10:00 a je celkem hnusně, už mají otevřeno. Aspoň půl hodinu před otvíračkou. A točí tu výbornou Černou Horu - a poctivě.

Cestou na Rybníček je pár hezkých meandrů, občas má Mariána kapku problémy. A občas nevíme, mezi kterými stromy potok původně tekl. Navíc sem tam nějaká vlnka a žádné stromy ani naplaveniny. Z Rybníčku se vracíme do Mostkovic a dáváme si to ještě jednou , tentokrát už jen k oblíbenému mostu v ulici Pod Kosířem. Pak se jedeme domů převléct, nasedáme na kola a jedeme do hospody... V hospodě na Místním nádraží zvládám dokonce vyžebrat půllitr bývalého prostějovského pivovaru...

Mariána s Kristýnou odpoledne odjíždějí někam směrem k Jihlavě, kterou chtějí zítra jet, my si ovšem tenhle olej rádi necháme ujít...



Zpět na hlavní stránku cancáku.
Vytvořeno 22.10.2005