Březnový čundr 6. - 8.3.2009

Sepsal: Jóžin



Zvadlo na tuhle akci nikdy neexistovalo.


Pátek 6.3.2009

Tentokrát jedu zase s MadMaxem a Davem, všichni ostatní jsou moc líní nebo rozmazlení. Směr je tedy jasný, v 16:11 odjíždím z Prahy rychlíkem do Plzně, kde máme sraz v restauraci Staré Časy - měli by tam točit Chodovar, což není ve městě patoků až tak časté.

Do Plzně vlak přijíždí v podstatě načas a do hospody je to slabý kilometr, takže tam v 18:05, tedy 5 minut po srazu dorážím. MadMax s Davem ale nikde. V 18:15 tedy MadMaxovi volám, jen abych se dozvěděl, že je ještě doma a balí... a že Dave dorazí za chvíli. Kromě dobré, leč přesycené jedenáctky Chodovaru si dávám i něco k jídlu - trvá jim to sotva 20 minut - rýže dobrá, omáčka dobrá, ale maso tuhé, minutkově nedodělané.

V 18:40 doráží Dave ... a asi v 19:30 MadMax, který tvrdí, že je mu blbě a snaží se to léčit česnečkou s párkem ... jen aby je šel o chvíli později vyhodit ven, vedle hospody. V průběhu času několikrát mění rozhodnutí, jestli s námi pojede nebo se vrátí domů ... až nakonec při čekání na vlak na Plzni - zastávce MadMax definitivně měkne... Takže jedeme jen ve dvou...

Vystupujeme v Přešticích a snažíme se jít po červené směr Skála, ale kus za Příchovicema špatně odbočujeme, což zjišťujeme až téměř v Zálesí. Spíme tedy nakonec v lese nad Zálesím. Protože začíná mírně pršet, stavím tropiko; Dave bez svého stanu nedá ani ránu.

Sobota 7.3.2009

Ráno vstáváme kolem desáté, třebaže stále mírně prší. Balíme a jdeme vařit na Skálu, na našem spacím místě to není dvakrát vhodné.

Oheň nakonec děláme dole pod hradem Skála u rozcestníku a jakéhosi silně mokrého posezení. V průběhu vaření naštěstí přestává pršet, takže se dá alespoň jakž-takž fotit. Hrad byl opravdu rozsáhlý a zachovaly se z něj spíše jen jednotlivé zdi, byť často dost vysoké. Bohužel se tu o to nikdo nestará, ale nic tu vyloženě nepadá. A není tu žádný "sklep" na spaní.

Od hradu to bereme kus zpět po červené a pak kolem drůbežárny do lesa na zelenou ... a to už na nás zase prší. Značka ovšem vede zákeřně po asfaltce, takže z ní po chvíli uhýbáme po jiné asfaltce, která má aspoň lepší směr. Vede ke kopci jménem Chlumec, který nakonec napřímo přelézáme brodíce se ve starém sněhu. Dále míříme přes pole do Radkovic, ani se to moc nebahní ... ale Dave si stěžuje...

Hospoda v Radkovicích je zavřená, navíc točí (dle očekávání) plzeňskou břečku. Cesta dále do Osobov stojí za to - je silně bahnitá a občas na ní jsou sněhové jazyky ... do toho fouká vítr a místo deště sněží. Cestou na posedu dáváme pozdní oběd. V Osobovech vyžebráváme vodu a kus za nimi, v lese, rozbíjíme tábor. Stále sněží, ale trochu nás chrání stromy, takže rozděláváme oheň, vaříme grog a pečeme kabanos.

Neděle 8.3.2009

Ráno vstáváme před devátou ... a to dokonce chvíli svítí sluníčko. Vaříme snídani, balíme a vyrážíme směr Žinkovy. Je zataženo, ale už neprší, takže na Potštejně můžu celkem obstojně fotit. Kromě valů a příkopů a terénních nerovností po budovách je tu k vidění základ bergfritu a vykopaná hradba kolem předhradí, toť vše.

Z Potštejna míříme po žluté a modré do Nepomuku, cesta je celkem příjemná. V Nepomuku na náměstí se pokoušíme dobýt do jakési hospody se Svijanami, ale je zamknutá ... a není až tak jisté, že tam ty Svijany fakt mají. Takže se táhneme přes celé město na vlak ... a akorát stíháme rychlík ve 13:30 na Plzeň.



Zpět na hlavní stránku cancáku.
Sepsáno 6. - 8.3.2009