Divoká Orlice 14.5.2011

Sepsal: Jóžin



Zvadlo nebylo vytvořeno.


Sobota 14.5.2011

Stejně jako letos s Doubravou, to nakonec vypadalo, že nepojedu, protože nebude s kým. Mariána už nejezdí a nikdo jiný “z naší tlupy” na vodu v podstatě ani nikdy nejezdil. SK Zlíchov ani pečečtí vodáci se na Orlici letos taky nechystali ... a meteorologové slibovali sem tam déšť, takže tahat rodinu se nehodilo. Ale nakonec si to meteorologové rozmysleli, takže jsem nakonec vzal celou rodinu coby závozníky a v sobotu ráno vyjíždíme.

Z Peček vyjíždíme nakonec zhruba v 8:40, asi v 10:10 jsme pod mostem v Záchlumí (ř. km 36,6), kde snídáme/svačíme. Pak se převlékám a něco před jedenáctou vyjíždím. Cestou zastavuji celkem nad 3 jezy – v Liticích, v Sopotnici a nad "koncovým" (ř. km 35,15) v Potštejně, ale nikde se nic zákeřného neděje. Zato někteří jedou už první jez tak tupě, že se zvládnou i s Pálavou vykoupat.

Na jezu v Liticích se tentokrát točí Krakonoš, ale nedávám si, abych pak mohl řídit cestou z Potštejna zpět nahoru. Lodí je na řece dost, ale žádná tragedie. Testuji novou vodáckou bundu ... není mi zima, ale ono je letos tepleji než loni. Za celou cestu se nezvládám cvaknout, dolů do Potštejna mi to trvá zhruba 1,5h. Tam už na mne čeká Klokan s dětmi, takže nakládám nakládám kajak a vyrážíme zpět do Záchlumí, dám si to ještě jednou.

Druhou jízdu zahajuji asi ve 13:30, tentokrát už jedu na oči všechno. Průjezd přes Litický jez stíhám těsně před druhou hodinou, kdy mají zase pustit elektrárnu. A opět se nekoupu. Vzhledem k tomu, že stále ještě neprší, v Potštejně vyrážíme už všichni na hrad. Já jdu na prohlídku, zatímco Klokan s Mojmírem se cpou salámem a pak po sobě blijou. A po prohlídce hradu jedeme zase domů...



Zpět na hlavní stránku cancáku.
Sepsáno 17.5.- 21.6.2011