Vavřinec 16.10.2022




Zvadlo neexistuje a ani nikdy neexistovalo.

Letos to už vypadalo, že na Vavřinec nepojedu. Mariáně se samozřejmě nechce, Václav mi to nebere ... ale nakonec ho Klokan užene přes Facebook. Změnil si číslo... Václav jede v neděli, tak se přizpůsobuju.

Neděle 16.10.2022

S Václavem a jeho synem Tadeášem se scházím v Toušicích, v JZD, asi v 9:30. Přehazujeme můj kajak k němu na zahrádku a jedeme k Davídkovu mlýnu, kde po čase vyzvedáváme malého Ptáčka, syna provozovatele raft.cz. S ním vyjíždíme nahoru do Vavřince, kde si Václav s Tadeášem nafukují vzducholoď, platíme vodné a tak asi v 11:00, možná později, vyplouváme.

Jedu s vestou, některé nízké lávky jsou náročné, tu na ř. km 48,7 raději přenáším. Tam taky potkáváme natáčejícího Ptáčka. Václava to táhne na pivo, takže stavíme hned u prvního občerstvení na ř. km 46,4. Což je chyba, protože točí Rohozec, zatímco o 3 km níže Na Vlachovce mají Postřižinské. Sjíždíme zdejší jízek a pokračujeme peřejemi dál. Je neobvykle teplo a peřeje jsou tu fakt pěkné, možná pustili o fous víc vody než jindy. Na pár místech mám co dělat, například na známém esíčku za silničním mostem Buda. Ale ustojím to.

Místy tu překáží nějaká nafukovadla s neschopnými posádkami. Václav s Tadeášem jedou vepředu, chtějí končit pod mlýnem Davídkov. Jez po prohlédnutí jedu klasicky šoupačkou, no problem. Když je ale pak u silničního mostu hledám, nějak je nevidím ... tak po chvíli jedu dál. Peřeje už jsou slabší, sem tam nějaký spadlý strom, většinou se dá přejet. Všechny jezy po prohlédnutí jedu.

Zastavuju až nad Toušickou kaskádou, už hlady nevidím, tak dávám oběd z vlastních zásob. Pak kaskádu přenáším jako většina lidí a nasedám až pod ní. Přes místní peřejky sjíždím k mostu v Toušicích, tentokrát bez koupání. Tady končím, odnáším kajak k autu, převlékám se a jedu domů. Bylo to pěkné;-)

Zpět na hlavní stránku cancáku.
Sepsal 26. - 31.10.2021 Jóžin